WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

snowcamp

Eerste keer op wintersport

Heb jij het geluk dat je dit jaar voor het eerst op wintersport gaat? Supercool! Waarschijnlijk heb je er net zoveel zin in als dat je het spannend vindt, en dat is helemaal niet gek. Wij staan klaar om die zenuwen te laten smelten als sneeuw voor de zon. Klaar voor een flinke dosis voorpret? Lees dan snel verder.

Of je nou met je familie, vrienden of een reisorganisatie op wintersportvakantie gaat, de eerste keer is altijd bijzonder. Ga je met familie of vrienden? Dan zijn er een hoop dingen die jullie zelf moeten voorbereiden. Denk aan vervoer, verblijf, skipas, lessen en eventueel materiaal. Ga je mee met een van de snowcamps van Vinea? Dan wordt dit allemaal voor je geregeld! Onbezorgd genieten? Check! Wat je zelf nog voor kunt bereiden lees je hier:

Thuis
Heb je al eens in een indoor wintersportervaring gehad met ski of snowboardlessen? Lekker bezig! Heb je nog helemaal geen ervaring? No stress. Scoor nog wat lessen. Zo krijg je de basis te pakken en kun je op snowcamp makkelijker mee met de lessen. Ook is het fijn om te weten waar je spierpijn krijgt, zo kun je je hier mentaal en fysiek op voorbereiden. Train de spiergroepen waar je na je les last van krijgt, zodat deze lekker sterk worden en je minder last hebt van spierpijn.

Oostenrijk- 13,18- snowcamp- Landschap-Wintersport-Kaprun-2019-23

Inpakken als een pro
Nu je weet hoe je je fysiek het beste voor kunt bereiden, hebben we ook nog wat tips voor in je koffer. Denk aan thermokleding zodat de kou geen kans maakt. Ook is het meenemen van een slotje handig om je ski’s of snowboard op slot te zetten. Zorg voor genoeg sokken en kies eventueel voor falcon sokken, deze zijn speciaal voor wintersport. Minimaal twee paar handschoenen is ook geen slecht idee. Droge handen zijn namelijk blije handen.

Tijdens snowcamp hopen we natuurlijk op het ideale weer, lekker zonnig met een strakblauwe lucht. Het is daarom belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen. Ook wanneer het bewolkt is, komen de zonnestralen er doorheen. Zorg ervoor dat je je altijd goed beschermt tegen de zon. Neem zonnebrand mee met minimaal SPF30 en een goede zonnebrandlipstick. Ben je nog op zoek naar de juiste skibril? Check of deze 100% UV-bescherming heeft. De zon is nogal fel wanneer het weerkaatst op de sneeuw. Wil je alles weten over het vinden van de juiste skibril? Check de blog hier.

Snowcamp is een actieve vakantie waarbij je het een en ander van je lichaam vraagt. Neem genoeg mueslirepen mee zodat je lekker op energie blijft en geen honger krijgt tussendoor. Ook hydrateren is heel belangrijk. Neem een goede thermofles mee waarin je drinken niet bevriest. Neem eventueel een tooltje mee om tussendoor je ski’s of snowboard strakker te draaien. Deze zijn ook te vinden bij de skilift maar je zult altijd net zien dat er iets los gaat zitten wanneer je midden op de piste staat.

Check onze blog hier voor meer tips wat je mee moet nemen op snowcamp.

skilift-Groepsreis-Snowcamp-Oostenrijk-Vinea

Snowcamp wisdom
Zodra je je skipas krijgt, is het verstandig om er een foto van te maken. Je skipas is namelijk je gouden ticket. Wanneer je deze verliest, moet je zelf een nieuwe kopen. Bewaar je skipas in je mouw. De meeste wintersportkleding hebben een rits in de mouw, als je je pasje hierin stopt heb je hem snel bij de hand om in te checken.

Wanneer je op snowcamp bent, zul je ongetwijfeld gebruik maken van de skiliften. Hier kun je lekker even bijkomen en genieten van het uitzicht. Check altijd even of je losse touwtjes aan je kleding hebt zitten en berg deze op zodat je niet vast blijft zitten aan de lift. Ben je team snowboarden? Kies strategisch je liftplek door aan de zijkant te zitten voor een smooth exit. Zodra je de lift uitkomt is het fijn om jezelf even voor te bereiden voor je verder gaat. Check altijd even je omgeving of je niet in het looppad zit.

Heb je honger gekregen na een actieve dag? Het eten op de piste zelf kan behoorlijk prijzig zijn. Wil je liever op je geld letten? Neem dan lekker wat boterhammen mee om een goede bodem te leggen voor de après-ski. Sla je het feesten liever even over? Geen probleem, er is altijd een groepje waarmee je naar het hotel kunt om daar even uit te rusten.

Hopelijk hebben we de eerste spanning een beetje bij je weg kunnen nemen met deze blog. Ga je mee met een snowcamp van Vinea? Dan kun je ook altijd bij de reisleiding terecht, zij zullen er voor je zijn. So, let’s go with the snow!